Feng Shui | Criterii de alegere a culorilor

You are currently viewing Feng Shui | Criterii de alegere a culorilor

Feng Shui | Criterii de alegere a culorilor

In articolul Feng Shui | Intre dorinta de a decora casa si bucuria de a-ti imbunatati viata, am scris ca primii mei pasi in studiul aprofundat al Feng Shui Traditional si Bazi au fost facuti exact dintr-o alegere a culorilor.

De-a lungul studiilor, numerosi cercetatori si medici au demonstrat ca un fascicol de lumina trecut prin mai multe filtre de culoare poate trata atat boli usoare cat si boli mai grave. Daca cromoterapia, ca tip de medicina energetica trateaza probleme fiziologice  si psihologice, arta Feng Shui iti ofera si solutii in care sa folosesti culoarea ca remediere a unor dezechilibre energetice.

Culoarea creeaza senzatii

A fost realizat un experiment in care, un grup de oameni au fost introdusi intr-o incapere zugravita in albastru la o temperatura de 15 grade Celsius. Ei au acuzat o anumita senzatie de frig. Mutati intr-o alta incapere zugravita in oranj, la aceeasi temperatura, au constatat ca incep sa se incalzeasca. Efectul a fost de natura cromatica.

In ce culori sa-mi zugravesc exteriorul casei? Ce culori sa folosesc in dormitorul copilului? Dar in baie?

Personal iti recomand sa iti alegi culorile bazandu-te pe :
– intuitia ta
– recomandarile facute de un indrumator

In primul rand te incurajez inainte de toate sa te bazezi pe propria-ti intuitie. Ea nu te tradeaza niciodata, lucreaza in folosul tau dar nu o lasa sa se intersecteze cu logica ta.
daca intuitia iti spune albastru si tie iti place culoarea albastra, fa acea alegere.

In al doilea rand, poti alege si un consultant/indrumator Feng Shui si Bazi care sa te ajute sa-ti gasesti mai usor alegerile si care sa-ti explice si de ce.

Leave a Reply