Feng Shui | Yin si Yang

You are currently viewing Feng Shui | Yin si Yang

Feng Shui | Yin si Yang

Originile si inceputul Universului
Pentru a intelege cat mai simplu care este conceptul fundamental in toata metafizica chineza si deci in Feng Shui, Bazi, I Ching etc, iti prezint aici cel mai simplu si fundamental concept: Yin si Yang.

Cum vede Taosim-ul aparitia Universului

Gandirea taoista spune ca la inceput a existat ,,Mu Chi” (o stare de nimic). Adica totul a pornit de la ….. nimic.

Dupa ce acest… nimic s-a scindat a aparut Yin si Yang. Adica alb si negru, sus si jos, barbat si femeie, fericire si suferinta, gras si slab, frumos si urat etc. Din acel moment toate lucrurile au inceput sa aiba sens.g

Simbolul Yin si Yang

Este un simbol pe care cu siguranta il cunosti. Yin si Yang apare in toate credintele, traditiile, practicile si superstitiile chinezesti.

Yin reprezinta principiul negativ, Yang este principiul pozitiv si impreuna guverneaza toata existenta umana. Chinezii le considera ca fiind doua energii ce se pot combina dar pot fi fi antagoniste. Una fara alta nu se poate si nu pot fi separate. Interactiunea dintre ele simbolizeaza armonia desavarsita.

Fiecare simbol are forma unei lacrimi in interiorul careia exista un punct alb si unul negru, ce scoate in evidenta faptul ca ele se afla intr-o permanenta schimbare chiar si cand interactioneaza una cu alta.

Tao – Calea – principiul armoniei ceresti si terestre

Impreuna Yin si Yang alcatuiesc Tao – ,,Calea” ce marcheaza eternul principiu al armoniei dintre cer si pamant in centrul caruia se afla omul, formandu-se astfel trinitatea cer-om-pamant.

In concluzie, Yin si Yang este primul simbol ce trebuie inteles atunci cand vrei sa intelegi toate lucrurile din univers. Daca vrei sa-l intelegi mai bine, priveste zilnic in jurul tau si incearca sa intelegi care lucru este Yin si care lucru este Yang. Studiul Feng Shui, Bazi sau al oricarei arte a metafizicii chineze este imposibila fara cunoasterea acestui simplu dar important principiu. Spre exemplu atunci cand vorbim despre elementul lemn el este de doua tipuri: Yin (floare) si Yang (copac); elementul foc yin (flacara) si foc yang (soare), elementul apa yin (ceata, roua) si apa yang (ocean, mare).

Leave a Reply