Feng Shui | Istorie. Educatie. Respect

You are currently viewing Feng Shui | Istorie. Educatie. Respect

Feng Shui | Istorie. Educatie. Respect

Studiind si aplicand practic atatia ani metafizica chineza, mi-am dat seama cat de mult au contribuit stiintele invatate in procesul personal educativ dar si in indrumarile oferite.

In acest articol prezint contributia insemnata a unor mari maestri chinezi, transmisa din generatii in generatii, acestia ramanad pentru totdeauna in istoria Feng Shui. Fara descoperirile lor, noi cei de astazi si din anii ce au trecut nu am fi beneficiat de aceste cunostinte inestimabile.

Inventarea busolei Luo Pan
Busola Luo Pan este instrumentul de baza cu ajutorul careia un indrumator/consultant Feng Shui realizeaza masuratorile si face observari in mediul inconjurator.

Maestrul Yao Yan Han – a intalnit intr-o pestera un batran care i-a dat o carte ce continea formula secreta a Feng Shui-ului, un secret de care imparatul se temea. Ca urmare, imparatul ii ia cartea secreta si pune un calugar sa scrie o alta carte ,,Omorandu-i pe barbari”. Aceasta oferea informatii eronate despre adevaratele cunostinte, ele raspandindu-se foarte mult in randul chinezilor si generand multe confuzii.

Despre maestrul Yao Yan Han s-au vehiculat diferite informatii. Fie ca a fost omorat de imparat, fie ca a fost salvat de Maestrul Yang Yun Sung, un bibliotecar al curtii imperiale care ulterior a luat ,,cartea secreta despre Feng Shui din biblioteca palatului imperial, dobandind cunostinte aprofundate si devenind cel mai renumit profesor din istorie.

Maestrul Yang Yun Sung – adevarata sa invatatura nu a putut fi scrisa clar in carti, pentru ca era complicata si ascunsa. Invatatura transmisa de el era partiala si criptata, putini oameni intelegand adevaratul sens al cuvintelor. Din aceasta cauza s-au dezvoltat diferite ramuri ale Feng Shui.

Maestrul Lai Po Yee – a inventat inelul de pe Luo Pan numita ,,Placa omului”

Maestrul Chiang Tai Sung – cel mai influent invatator din istorie care a scris cartea ,,Dezbaterea si verificarea teoriilor Feng Shui” in care ataca scoala San Ke (a celor trei armonii) si incurajeaza scoala San Yuen considerand-o adevarata practica Feng Shui. El este cel care face cunoscuta formula ,,Stelelor inlocuitoare”.

Maestrul Sam Chuk Yin – (1848-1906 d. Ch). Scrie cartea ,,Stelele Zburatoare (Xuan Kong) ale Maestrului Sam” considerata biblia scolii Feng Shui in care explica foarte clar modul in care lucreaza stelele zburatoare.

De ce am scris acest articol despre maestrii Feng Shui
In primul rand din respect si pentru faptul ca toti acestia si multi altii ca ei au avut o contributie deosebita in a oferi si o alta forma de invatamant.

Cei care studiaza aprofundat metafizica chineza si chiar la nivel de hobby, stiu cat de importante sunt fiecare dintre datele, informatiile, cursurile, seminariile la care au participat.

Vreau sa scot in evidenta si faptul ca pana nu cu mult timp in urma, tot ceea citim prin carti sau prin cursuri nu era posibil. Multe cunostinte erau predate pe cale orala, doar de la maestru la discipol.

In alta ordine de idei, a primi sau a citi informatii incorecte despre orice ramura a metafizicii chineze nu este de bun augur. Apar confuziile, temerile, neintelegerile iar rezultatele aplicarii Feng Shui in practica nu sunt cele asteptate.

Acest articol reprezinta respectul meu pentru toti maestrii inclusiv pentru cei care mi-au fost mie indrumatori.

Leave a Reply