Feng Shui | Energia si sanatatea

You are currently viewing Feng Shui | Energia si sanatatea

Feng Shui | Energia si sanatatea

Feng shui Traditional, impreuna cu Bazi (Cei patru stalpi ai destinului) si I Ching, studiaza legile care guverneaza existenta pamanteasca, schimbarile din natura (clima, incendiile, epidemiile), schimbari din societate (evenimente, festivitati, tulburari sociale) dar si schimbarile la nivelul omului (sanatate, probleme familiale, financiare etc).

In ceea ce priveste sanatatea, un merit deosebit al medicinii traditionale chineze este acela de a folosi in primul rand remedii naturiste concomitent cu grija fata de pacienti. Personal apreciez aceasta modalitate de abordare a chinezilor de a acorda o atentie deosebita in primul rand, PREVENIRII aparitiei bolilor.

O legenda spune ca cel mai eficient medic in China este cel care are cei mai putini pacienti in fata cabinetului sau.

Cum apar bolile?

Boala este un dezechilibru energetic intre Yin-ul si Yang-ul organismului. Medicul trebuie sa stie sa interpreteze in mod corespunzator ceea ce observa si sa puna un diagnostic corect, stabilind terapia/remediul/medicamentul necesar.

Teoria de baza in medicina este echilibrul Yin-Yang, utilizata la inceput pentru diferentierea unor sindroame, va permite intelegerea tuturor fenomenelor patologice.

Orice disfunctie sau orice perturbare energetica intre ceea ce exista la suprafata corpului si profunzimea acestuia nu sunt decat consecinte ale unui dezacord intre Yin si Yang. Aici putem discuta de miscarea ,,ascendenta” sau ,,descendenta” a energiei Chi, de sindroamele de cald si de rece, astenie si destenie, lipsa armoniei intre chi-ul nutritional si chi-ul defensiv, intre sange si energia chi etc.
Un diagnostic corect si un tratament apropiat se poate stabili numai daca corelam toate informatiile despre persoana si despre mediul in care el traieste, locuieste, munceste.

Este evident ca trebuiesc cunoscute si informatii despre constitutia fizica, varsta, sex, tendinte psihologice. Toate aceste informatii le corelam cu mediul in care el traieste, zona unde locuieste, clima, anotimp, afectiuni etc.

Punte de vedere diferite intre medicina traditionala chineza si cea occidentala

In ceea ce priveste analiza omuluisi problemele lui de sanatate cele doua medicini au puncte diferite de vedere.
Stiinta moderna si indeosebi medicina occidentala sprijinita pe biologie, separa psihologia de fiziologie. Ea este interesata si de cauze.
Medicina traditionala chineza, intemeiata pe metoda numita de integrare si pe notiunea de indentitate, afirma unitatea spiritului si a corpului, a subiectivului si a obiectivului, a timpului si a spatiului, adica ea privete omul ca pe un intreg.

In concluzie pot spune ca legatura dintre Feng Shui si medicina traditionala chineza au la baza aceleasi principii si teorii fundamentale. Daca Feng Shui studiaza modul cum energiile influenteaza ,,corpul’’ unei case, medicina traditionala cerceteaza influenta energiilor asupra corpului uman.

Leave a Reply